Районна газета оголосила бойкот «Інтеру».

 

Городенківська міськрайонна газета «Край» заявила, що відмовляється друкувати програму телеканалу «Інтер» через його антиукраїнську політику, та закликала бойкотувати канал. «Інтер – на цвинтар!», ідеться на сторінці газети в мережі Facebook.

 

Приводом стала скандальна програма «Інтеру» до Дня перемоги, під час якої ведучий святкового концерту Андрій Доманський говорив про «фашистських злочинців», іменами яких називають в Україні вулиці.

 

«Розумієте, це рішення непросте. Одним треба бокс, іншим серіали, ще комусь – російську попсу (і таких галичан – гать гати). Це все наші читачі, і всі вони нам дорогі. Але є речі, вищі за все згадане. Є пам'ять про наших предків, про невинну кров наших предків, в тому числі пролиту їхніми дєдамі, наприклад, Жуковим на Дніпрі», – зазначила редакція «Краю» у коментарях до свого допису. 

 

Відео зі словами Андрія Доманського про «фашистів» з'явилося в мережі 7 травня.

 

«Спроби фіксації радянських стереотипів не мають нічого спільного з реальністю, в якій живе сьогоднішня українська держава. Чергова маніпуляція і танці на ранах суспільства, якими є старозавітні концерти на зразок «голубого огонька», – є ніякою не свободою слова, не точкою зору. А діями на розкол суспільства, спробою чергової атаки в інформаційній війні», – відреагувала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. 

 

Але скандальний фрагмент таки вийшов в ефір 9 травня. Нацрада заявила про позапланову перевірку «Інтера».

 

Сьогодні, 14 травня, газета Репортер заявила, що долучається до колег з «Краю».

14.05.2018