Антивоєнний фільм Лозниці відкрив програму "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю.

 

Фільм Сергія Лозниці "Донбас" відкрив програму "Особливий погляд" 71-го Каннського кінофестивалю.

 

Про це поінформувала прес-служба компанії Arthouse Traffic.

 

Для "Донбасу" це світова прем'єра. Фільм представив голова журі програми, актор Бенісіо дель Торо.

 

Сценарій фільму побудований на документальних матеріалах. Сергій Лозниця розповідає про події, що відбувалися на сході України. У центрі уваги – люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами, йдеться в анотації Arthouse Traffic.

 

"Донбас" – антивоєнна стрічка, герої якої – жертви обставин. "Де грань між фактом та вимислом? Чи можливо зберегти здоровий глузд і людську гідність у таких умовах?" – мотто фільму.

 

Зйомки проводили цієї зими у Кривому Розі.

 

"Я щасливий, що зможу поділитися фільмом з найвимогливішою, досвідченою та чутливою публікою – журі та глядачами Каннського фестивалю. Для мене дуже важливо звернути увагу творців та політиків на проблему Донбасу. Наскільки я можу судити, це головна проблема нашого часу. Йдеться не про один регіон, країну або політичну систему, а про людство і цивілізації в цілому. Про кожного з нас – сьогодні", – казав перед показом Сергій Лозниця.

 

"Донбас" створювали в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка стала одним із переможців конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно.

 

Вихід фільму "Донбас" в український прокат запланований на 2018 рік.

 

10.05.2018