Трьох українських військових поранено за минуло добу.

 

Впродовж минулої доби, 2 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою. Бойові дії тривали переважно на Авдіївському та Маріупольському напрямках. Українські підрозділи вели активну оборону. Противник 22 рази застосував артилерію та міномети, повідомили в ООС.

 

Під час бойових дій у підрозділах наших військ поранено трьох військовослужбовців. Їх оперативно доставлено до госпіталю. Стан здоров’я поранених задовільний.

 

За даними розвідки, впродовж минулої доби, 2 травня, втрати противника – четверо поранених. Українські воїни не перешкоджали їх евакуації.

 

Упродовж ночі поточної доби, 3 травня, на лінії зіткнення тривало відносне затишшя. Станом на шосту годину ранку сьогодні, 3 травня, втрат наших воїнів немає.

 

Водночас у районі населеного пункту Широкине, що неподалік Маріуполя, було виявлено відсутність одного військовослужбовця Об’єднаних сил.

 

«Під час з'ясування обставин виявлено наступне: військовослужбовець самостійно залишив бойову позицію; скориставшись обстрілом сусіднього взводного опорного пункту російсько-терористичними військами, зник з поля зору товаришів та перетнув лінію зіткнення; причиною самовільного залишення підрозділу стали борги в декілька десятків тисяч гривень», – ідеться в повідомленні.

 

За даними розвідки, спецслужби російсько-терористичних військ наразі проводять «підготовку» та примушують даного військовослужбовця до публічного інтерв’ю з метою дискредитації Об’єднаних сил та бригади морської піхоти .

 

Командування Об’єднаних сил наголошує на незворотності покарання.

03.05.2018