Помер відомий реставратор Володимир Мокрій.

 

29 квітня на 71 році життя відійшов у вічність знаний музейник, культурно-громадський діяч, педагог, заслужений працівник культури України, лауреат обласної премії ім. Бориса Возницького, художник-реставратор вищої категорії Володимир Петрович Мокрій, повідомили в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького.

 

«Понад 40 років Володимир Мокрій присвятив праці у царині реставрації. Йому завдячуємо поверненню в скарбницю української мистецької спадщини понад 8000 цінних пам’яток, серед яких знакові, унікальні твори, що стали віхами в історії нашого мистецтва», – кажуть колеги померлого.


Від 2003 року Володимир Мокрій очолював науково-дослідний реставраційний відділ Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького Під орудою Володимира Мокрія колектив реставраторів підготував понад 30 виставкових проектів із фондових зібрань, які презентували музей в Україні та поза її межами.
 

«Колектив НМЛ ім. Андрея Шептицького сумує разом з родиною, друзями та колегами, немов ще чуючи його живе слово: "Я навіть моря в житті своєму не бачив через це, але велике задоволення мав, коли був на риштуванні. І відчував оту душу: як працювали колись майстри. Люблю повертати старі речі до життя"», – зазначили в музеї.

 

Попрощалися з Володимиром Мокрієм вчора, 30 квітня, у головній будівлі музею.

01.05.2018