Дональд Трамп обговорив з главою Пентаґону можливі ракетні удари по Сирії.

Ця ракетна атака мала б стати відповіддю на застосування хімічної зброї режимом сирійського президента Башара Асада.

 

 

Зустріч президента США Дональда Трампа і американського міністра оборони  Джеймса Меттіса відбулася в середу, 11 квітня. Вони обговорити приготування до можливого ракетного удару по Сирії у зв'язку з хімічною атакою в місті Думі. Про це повідомила інформаційна агенція Bloomberg з покликом на свої джерела в Білому домі.

 

За даними джерел, ракетних ударів по позиціях сирійських урядових військ навряд чи слід очікувати найближчими днями, адже Сполучені Штати ще допрацьовують план своїх дій.

 

Тим часом радіо ВВС з покликом на свої джерела в британському уряді повідомило, що прем'єр-міністр Об’єднаного Королівства Тереза ​​Мей готова віддати наказ долучитися до американських ударів по Сирії навіть без обговорення в парламенті. Сама Мей заявила, що поки що всі дані вказують на те, що хімічну атаку здійснили війська сирійського президента Башара Асада. Такої ж думки дотримується й Вашінґтон.

 

Раніше в середу Трамп через повідомлення в Twitter закликав Росію відмовитися від підтримки сирійського президента Асада і пообіцяв, що незабаром в Сирії будуть використані американські ракети.

 

«Росія обіцяє, що збиватиме всі та кожну ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росіє, бо вони прилетять, гарні, нові й "розумні". Ви не маєте бути партнерами з твариною, яка вбиває газом своїх людей, насолоджуючись цим», - написав Трамп у Twitter, маючи на увазі сирійського президента Башара Асада.

 

У наступному твіті Трамп закликав Росію відмовитися від гонки озброєнь і співпрацювати з США.

 

Нагадаємо, що напередодні Росія заблокувала резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії. В документі йшлося про перевірку ймовірного використання режимом Башара Асада хімічної зброї.

12.04.2018