Прем'єр-міністр став на захист Уляни Супрун.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив підтримку в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун за впровадження нею медичної реформи.

 

Про це Гройсман заявив у п'ятницю під час засідання Верховної Ради, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Вона могла собі дозволити жити в будь-якій країні світу, у неї достатньо ресурсів. Але вона приїхала для того, щоб допомагати пораненим на Майдані, жити в Україні", – сказав Гройсман, відповідаючи на запитання парламентаріїв про те, коли МОЗ очолить громадянин України.

 

Коментуючи кампанію з укладення декларацій пацієнтів з лікарями, прем'єр-міністр нагадав, що вона стартувала тільки 2 квітня, і якщо людина найближчим часом не обере собі лікаря, то без проблем отримуватиме медпослуги там, де й отримувала раніше, і їй не відмовлятимуть.

 

"А якщо ми говоримо про те, чи "сира" ця реформа, – то ви подивіться, до якої "ручки" була доведена медицина, як люди живуть, у яких умовах лікуються. Є два варіанти – або залишити все як є, або ж спробувати об'єднатися та щось зробити з цим. Ну скільки можна критикувати з трибуни і казати, як людям погано живеться? Давайте нарешті зробимо так, щоб їм стало краще", – закликав Гройсман.

 

Також на засіданні Кабінету Міністрів у середу Володимир Гройсман висловив вдячність Супрун за її роботу. Він зазначив, що Міністерство охорони здоров'я сьогодні багато хто критикує, але при цьому мало хто з "фахівців" може сказати, як варто зробити краще.

 

06.04.2018