Апеляційний суд залишив Савченко під арештом.

 

Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів народного депутата Надії Савченко на рішення суду першої інстанції про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Як передає УНІАН, таке рішення оголосив головуючий у справі суддя Ігор Паленик.

 

Адвокати у скарзі просили суд застосувати до Савченко запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою.

 

При цім під час судового засідання до суду надійшло клопотання від Героя України Степана Хмари та Ірми Крат, яка назвала себе журналісткою, з проханням взяти підозрювану на поруки.

 

Разом із тим, суд визнав законним затримання Савченко.

 

Надія Савченко під час обґрунтування своєї позиції в суді заявила, що не планувала вчиняти теракту, та й не мала шансу чинити замах на очільників держави.

 

"Наговоривши стільки абсурду, а вам дійсно будь-який експерт скаже, що це нереально до виконання, будь-які ці фантастичні теорії, як там Луценко казав, "а тих, хто вижив – добивати автоматами". Я наговорила це для того, щоб потім Луценко відповів мені на мою заяву, на моє депутатське звернення – чому народні депутати мають право скоювати злочин, а прокуратура не має права зупинити цей злочин, тобто злочин треба скоїти", – виправдовувалася Савченко.

 

Вона наголосила, що "злочину не було, і наміру скоїти злочин не було – через те, що все було під контролем як мінімум тих же осіб, які були приставлені до мене". "Може, сподівалися, що я зроблю-таки злочин, але я не настільки дурна, але злочину не було і ніколи б не було", – сказала депутат.

 

29.03.2018