У цьогорічних навчаннях «Репід Трайдент» візьмуть участь військові з 13-ти країн.

 

Конференція із планування найбільших у 2018 році спільних сухопутних навчань підрозділів Збройних сил України та армійських підрозділів іноземних держав відбулась на Львівщині, повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

 

Цього року в навчаннях візьмуть участь військовослужбовці 13 країн: України, США, Великої Британії, Канади, Грузії, Литви, Туреччини, Азербайджану, Республіки Молдова, Болгарії, Польщі, Німеччини, Румунії.

 

Передбачають, що загалом участь у «Репід Трайдент-2018» візьмуть понад 2500 осіб. Найбільший військовий контингент буде задіяний від Збройних сил України.

 

Відповідно до сценарію, українські воїни та військові підрозділи країн-партнерів навчатимуться протидіяти збройній агресії в умовах гібридної війни. Ще одним цікавим аспектом цьогорічного навчання є проведення курсів для офіцерів, що здійснюють оцінку та атестацію підрозділів за програмою взаємосумісності NATO.

 

Міжнародні військові навчання такого рівня відбуваються у рамках програми міжнародного військового співробітництва «Партнерство заради миру». Більшість навчань цієї серії, починаючи із 1994 року, проходила на території Яворівського району Львівщини – у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

 

Навчання "Репід Трайдент" є щорічними.

29.03.2018