До сесійної зали Миколаївської обласної ради у четвер прорвалося приблизно 20 учасників акції протесту з вимогою відставки голови ОДА Олексія Савченка – досередини їх пропустила поліція.

 

Як повідомляє аґенція УНІАН, голова облради Вікторія Москаленко надала змогу представникам учасників акції протесту виступити з трибуни та оголосити свої вимоги.

 

Основна вимога — висловлення недовіри голові ОДА Олексію Савченку та його заступникам, які мають вплив на прийняття рішень щодо Миколаївського аеропорту.

 

Також перед депутатами та активістами виступив начальник обласного управління Нацполіції Юрій Мороз, який повідомив, що написав рапорт щодо можливості скерувати справу щодо загибелі в. о. керівника аеропорту Владислава Волошина до Головного слідчого управління в Київ або до будь-якого слідчого управління в іншій області.

 

Відтак у сесійній залі розпочалися словесні перепалки між активістами, депутатами та президією.

 

Вранці біля будівлі облдержадміністрації зібралося близько 300 активістів організації "Національні дружини", ВО "Свобода" та "Руху нових сил", які вимагали відставки Савченка у зв’язку із самогубством в. о. директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

 

Учасник АТО, військовий льотчик, в. о. керівника Миколаївського аеропорту Владислав Волошин застрелився 18 березня у власній квартирі з бойового пістолета. Зі слів родичів, Волошин перебував у пригніченому стані та висловлював тривожні наміри. Після інциденту місцеві ЗМІ оприлюднили листування невідомої особи з Волошиним, під час котрого загиблий розповідав про конфлікт із головою Миколаївської ОДА Олексієм Савченком через летовище.

 

29.03.2018