США пролонґували на рік антиросійські санкції за кібератаки.

Ці штрафні заходи проти Москви запровадив ще попередній президент США Барак Обама.

 

 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав указ про подовження ще на один рік дії санкцій, запроваджених за кібератаки проти Сполучених Штатів. Окрім Росії, штрафні заходи стосуються ще кількох країн. Відповідне повідомлення у вівторок, 27 березня, опубліковане на сайті Білого дому.

 

«Ці відчутні зловмисні дії в кіберпросторі все ще становлять незвичайну і екстраординарну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики і економіки Сполучених Штатів», – вказано в документі.

 

Йдеться про указ, підписаний 1 квітня 2015 року попередником Трампа Бараком Обамою, що дозволяв американському Міністерству фінансів блокувати будь-які активи на території США осіб, котрі причетні до вчинення кібератаки проти Сполучених Штатів. Наприкінці грудня 2016 року Барак Обама, все ще залишаючись президентом, дещо розширив документ. Зокрема, дію указу було поширено на осіб, котрі перебувають за межами США і здійснюють кібератаки, які суттєво загрожують національній безпеці, зовнішній політиці, економічному благополуччю або фінансовій стабільності США, а також мають на меті втручання у виборчі процеси Сполучених Штатів.

 

Серед інших, санкції стосуються ФСБ РФ і російського Головного розвідувального управління. Крім того, обмежувальні заходи поширюються на пов'язані з цими спецслужбами ТОВ «Специальный технологический центр», НКО «Профессиональная ассоциация дизайнеров систем обработки данных» і компанію «ЦОР секьюрити».

28.03.2018