Підприємства легкої промисловості об’єднуються в кластер індустрії моди.

 

У Львові буде створено Кластер індустрії моди, учасники якого вже працюють в межах Львівської інноваційної школи кравецької майстерності LIST, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

«Вчора у нас було засідання, ми обговорили створення Західноукраїнського кластера індустрії моди. Формування кластера тривало більше ніж півроку. Це дуже добре – створити таку організацію, адже об’єднаються підприємці однієї галузі, які будуть працювати над спільними ідеями, проектами і популяризуватимуть робітничі професії», – розповіла Галина Заяць, начальниця відділу ділових індустрій ЛМР.

 

Робоча назва проекту – «Кластер індустрії моди». Він буде об’єднувати підприємства галузі легкої промисловості, галузі виробництва одягу, дизайну одягу – незалежно від їхнього розміру.

 

«Кластер буде позиціонуватися як західноукраїнський. Ми плануємо залучення інших західних областей для кращої роботи», – додав Юрій Самець, власник підприємства з пошиття чоловічих сорочок.

 

Власниця ательє Олена Гусєва розповіла, як і для чого вона, Оксана Черепанич та Мар’яна Рибай створили інноваційну школу кравецької майстерності.

 

«Ми зробили деяке дослідження і дізналися, що у Львові для підприємств легкої промисловості бракує близько 600 швачок. Ми заснували школу і нашою основною перевагою є навчання учнів, які вже мають освіту. Ми видаємо сертифікат державного зразка, спеціальність – кравець третього розряду, навчання триває 3,5 місяці. У нас відбувся перший успішний набір, наразі стартує весняний набір – 16 квітня», – сказала Олена Гусєва.

 

«Такі кластерні утворення є корисними для економіки міста, її розвитку, тому що основна ідея – через розвиток успішних галузей до розвитку економіки. Для міста це і нові робочі місця, і нові підприємства», – зазначила Вікторія Довжик, голова постійної комісії фінансів та планування бюджету ЛМР.

27.03.2018