Центральна лікарня отримала ангіограф для ранньої діагностики хвороб серця.

 

Учора, 22 березня, під час візиту в Коломию прем’єр-міністр Володимир Гройсман вручив коломийським медикам сертифікат на спеціальне обладнання для діагностики важких серцевих захворювань – ангіограф, передає Дзеркало Коломиї.

 

Вартість ангіографа становить 23 млн грн.

 

«Для здоров’я людей потрібні гарні умови лікування та сучасні технології. В минулому році ми передали 13 таких ангіографів, ще 13 передамо у цьому році», – сказав Володимир Гройсман.

 

Отриманий Коломиєю ангіограф – єдиний, виділений на Івано-Франківську область у 2017 році.

 

За словами головного лікаря Коломийської ЦРЛ Петра Лесіва, протягом року в Коломиї фіксують 140–150 інфарктів. Завдяки переданому апарату лікарі зможуть оперативно розпізнати зміни, що відбуваються в судинах і тканинах.

 

Запрацює важливе і коштовне обладнання не раніше, аніж за два місяці: саме стільки часу потрібно, щоб обладнати приміщення для ангіографа.

 

Прем’єр також говорив про зарплати медиків.

 

«Ми обов’язково вирішимо це питання. Для цього нам потрібен час. Зараз буде змінено систему фінансування первинної ланки. На первинній ланці нам вдасться підняти зарплату. Далі перейдемо до вторинної ланки теж. Я розумію, що ви робите величезну справу. З часом зростатимуть і заробітні плати», – сказав він.

 

Ангіограф — унікальний апарат, на якому видно всю карту судин потрібного органу чи частини тіла. Він незамінний для кардіологів і нейрохірургів. Якісне та точне зображення дає детальну картину процесів, що відбуваються.

23.03.2018