Уряд звільнив чиновницю Міґраційної служби, з котрої почався скандал із НАБУ.

 

Кабінет Міністрів України звільнив першу заступницю голови Державної міґраційної служби України Діну Пімахову.

 

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Пімахову звільнили за власним бажанням", – сказав Розенко у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна" після засідання уряду в середу.

 

Наприкінці листопада 2017 року Пімахова стала центральною особою скандалу, пов'язаного з розкриттям аґентурної мережі Національного антикорупційного бюро України – негласного працівника Сергія Тітенкова затримали при спробі дати хабар Пімаховій.

 

"Протягом кількох місяців агент НАБУ неодноразово намагався спровокувати Д.Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за ухвалення нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності", – заявили в ДМСУ.

 

Після того Генеральна прокуратура та Служба безпеки взялися за розслідування мережі агентів НАБУ, зокрема розкрили приватні дані частини працівників, у тому числі й легендарної "аґента Катерини", котра допомогла розслідувати "бурштинову справу" проти депутатів.

 

У НАБУ заявили, що ніколи не провокували жодного з чиновників ДМС на хабар, а Генпрокуратура і СБУ "незаконно втрутилися" в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у ДМС, затримавши 29 листопада їхнього детектива, який працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді відбулася "спланована диверсія" стосовно працівників бюро.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко згодом заявив, що шкодує про те, що надав розголосу скандалові з аґентами.

 

Діна Пімахова працювала першим заступником голови ДМСУ із січня 2017 року.

 

21.03.2018