Начальника міграційної служби Львівщини засудили на 5 років за хабар.

 

Начальника головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області та його першого заступника визнано винними в одержанні неправомірної вигоди та засуджено до 5 років ув’язнення.

 

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Львівщини. 

 

Колишній голова Міграційної служби Львівщини Олександр Погорецький

 

Чиновників також позбавлено права 3 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, а їхнє майно підлягає конфіскації.

 

"Посадовці одержали від підлеглого працівника 2 тис. доларів США та 4 тис. грн неправомірної вигоди. Кошти призначались за нестворення штучних перешкод у його службовій діяльності. Також, згідно з даними, здобутими у ході досудового розслідування, встановлено, що аналогічні вимоги вказані особи висловлювали ще двом керівникам районних секторів ДМС", – поінформували у прокуратурі.

 

Видання ZAXID.NET зазначає, що йдеться про керівника головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Олександра Погорецького та його першого заступника Ореста Барана, котрих затримували у вересні 2014 року.

 

Прокурорський офіс нагадує про те, що наприкінці 2016 року Галицький суд Львова вже виніс вирок очільникам міграційної служби в цій справі; втім, згодом вердикт був скасований апеляційним судом і справу повернули на новий судовий розгляд.

 

Остаточну крапу в справі поставлено цьогоріч у липні, зазначили в прокуратурі.

 

26.07.2018