Група військовиків побилася з цивільними.

 

Поблизу селища Нова Збур'ївка у Херсонській області, де один з підрозділів ВМС охороняє військовий об’єкт, відбулася бійка між цивільними особами та військовослужбовцями.

 

Як повідомляє у Facebook прес-служба ВМС ЗСУ, інцидент був спровокований тим, що цивільні особи побили військовослужбовця.

 

"Декілька цивільних осіб побили військовослужбовця, що спровокувало бійку. Після чого, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, цивільні особи приїхали на автомобілі марки "BMW" до військового об'єкта, де висловлювались на адресу військових нецензурною лайкою та поводилися агресивно. У зв'язку із несанкціонованим перетином охоронного периметра, відповідно до службових інструкцій, їх затримали та передали викликаному наряду Національної поліції України", – ідеться у повідомленні.

 

У ВМС наголошують, що усі згадані військовослужбовці були тверезими.

 

Водночас, в управлінні Національної поліції Херсонщини поінформували про те, що в чергову частину Голопристанського відділення поліції звернулась мешканка Херсона, котра повідомила, що вночі на 9 березня її 20-річний син отримав тілесні ушкодження від невідомого чоловіка біля одного з розважальних закладів у Новій Збур’ївці.

 

"Поліцейські попередньо встановили, що за вказаною адресою сталася бійка, в результаті якої невідомі у камуфляжній формі завдали потерпілому ушкодження. Слідство відпрацьовує версію про можливу причетність до цього кримінального правопорушення військовослужбовців військової частини, яка дислокована у с. Нова Збур’ївка", – поінформували в поліції.

 

Командування Військово-Морських Сил ЗСУ та Військова служба правопорядку проводять службові перевірки. "Юридична оцінка буде надана компетентними правоохоронними органами, після чого винних осіб притягнуть до відповідальності", – запевнили у ВМС.

 

12.03.2018