Генштаб переходить до автоматизованої системи управління військами.

 

Генеральний штаб Збройних сил України поступово запроваджує елементи автоматизованої системи для управління військами (ЄАСУ).

 

Про це начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко розповів у інтерв'ю "Радіо Свобода".

 

"Процес іде. До кінця року вже основні елементи такої системи на різних рівнях, починаючи від тактичного і закінчуючи оперативним, будуть створені. Але сам процес введення цієї системи, я думаю, займе ще кілька років, як мінімум", – сказав головнокомандувач армії.

 

Зі слів Муженка, деякі елементи автоматизованої системи працюють у тестовому режимі вже зараз.

 

"Наприклад, система «Дельта». Вже у тестовому режимі її використовують і застосовують, зокрема і в зоні АТО безпосередньо для управління підрозділами, які виконують бойові завдання. Є й інші системи. Є і система «Кропива», і є відповідна система автоматизованого управління протиповітряною обороною", – зазначив начальник Генштабу.

 

Віктор Муженко додав, що темпи впровадження системи залежать від "фінансового ресурсу", а також "від партнерів у постачанні відповідного обладнання", крім цього, триває процес "дооформлення відповідної технічної документації" і створення системи захисту інформації.

 

Відповідаючи на запитання про те, чи готовий Генштаб до нових технологій, Муженко сказав: "Ми проводимо навчання і здійснюємо вже як керівники реальне управління. Це є прийняття рішень, використання відповідного обладнання, застосування відповідних систем і таке інше. Перспективу бачимо у створенні ефективної системи управління на базі високотехнологічного обладнання", – запевнив Муженко.

 

28.02.2018