Степан Кубів відвідав Концерн «Електрон».

 

Сьогодні, 23 лютого, перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів у межах робочої поїздки на Львівщину ознайомився із роботою ПАТ «Концерн "Електрон"», інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

«Спектр країн, які сьогодні є в кооперації, говорить про те, що наші освічені люди можуть формувати конкурентну продукцію. Наш електроавтобус, що відповідає принципам зеленої енергетики, говорить про те, що екологічний технологічний інноваційний підхід відповідає євростандартам. Випробування показали, що він економніший в 10 разів від дизеля. Ми не повинні купувати вживані автобуси, що побували на дорогах Європи, а робити ставку на виробництво українського товару», – зазначив Степан Кубів.

 

Як повідомляв Z, Львівська міська рада планує закупити вживаний електротранспорт у Берліні, а автобуси шукає за кордоном від Білорусі та Польщі до Туреччини.

 

Підприємство спеціалізується на виробництві продукції науково-технічного, промислового та побутового призначення. Концерн «Електрон» успішно впроваджує виробництво інноваційних продуктів і технологій у галузі автомобільного та електротранспортного машинобудування.

 

Країни, які є найбільшими експортерами продукції, – Білорусія, Китай, Німеччина, США, Латвія, Литва, Нідерланди, Польща, Болгарія, Корея, Румунія, Франція.

 

В сукупності на підприємствах корпорації працевлаштували 756 працівників.

 

«За останні п’ять років ми отримали абсолютно сучасне законодавство, імплементоване до європейського. Наша продукція є високотехнологічна, конкурентоспроможна на ринках і, щоби далі рухатися, нам потрібно забезпечити державні цільові програми у цих напрямах. Ми сьогодні маємо можливість виготовляти технологічно нову продукцію, на нашій продукції всі категорії людей мають безпечно пересуватись. Я закликаю всіх переходити до українських виробників», – зазначив директор ПАТ «Концерн "Електрон"» Юрій Бубес.

 

 До складу концерну входять кілька підприємств, зокрема ТзОВ СП «Електронтранс» – виробництво міського електротранспорту: низькопідлогових трамваїв, тролейбусів та електробусів підвищеної комфортності. Також СП ТОВ «Сферос-Електрон», що спеціалізується на автономних рідинних підігрівачах, ресиверах, паливних баках, кермових колонках для транспортних засобів, встановлення кліматичних систем, вентиляційних та сонячних люків. Завод «Полімер-Електрон» займається виготовленням виробів різного рівня складності з полімерних матеріалів та пінополістиролу.

23.02.2018