Ківу вилучили з очолюваної ним Соцпартії.

 

Іллю Ківу вилучили з лав Соціалістичної партії України та позбавили статусу голови партії.

 

Таке рішення ухвалили під час спільного засідання політради та центральної контрольної комісії СПУ, повідомляє УНІАН.

 

Зі слів функціонера СПУ Петра Устенка, скликання позачергового засідання було обумовлене "спробою рейдерського захоплення". "Справжні соціалісти не віддадуть бренда Соцпартії", – заявив Устенко.

 

Зі слів представника СПУ, 24 січня чиновники Мін'юсту "сфальшували документи і викинули з реєстру все керівництво СПУ на чолі з лідером партії Петром Устенком та підмінили склад політради, змінили структуру політради партії в цілому, змінили структуру органів та статут СПУ".

 

"Вони вирішили ввести до СПУ праворадикалів. Вони здійснили спробу рейдерського захоплення політсили", – вважають у СПУ.

 

Ці зміни нібито зірвали намір СПУ взяти участь у масштабному об'єднавчому з'їзді лівих – соціалістів та соціал-демократів. "Нам по дорозі із справжніми ідеологічними побратимами, а не з рейдерами-праворадикалами, які користуються владою, щоб фальшувати документи і вкрасти владу", – прокоментував Устенко.

 

Він поінформував, що, згідно зі статутними документами СПУ, голова Соцпартії не є керівником СПУ, не має права підпису на документах політсили, не є членом політвиконкому та політради партії, не має права голосу на засіданнях. Після обрання головою Ківа, вважають бунтарі, не виконав жодного взятого на себе забов'язання. 

 

"Ківа спробував у рейдерський спосіб захопити партію і зробити її інструментом розбрату лівого поля. Він працює проти політичної сили, тому перебування його у лавах Соцпартії є неможливим", – підсумував Устенко.

 

Учасники засідання задекларували намір притягнути до відповідальності осіб, які, зі слів лідера СПУ Устенка, внесли до Держреєстру завідомо недостовірні дані щодо керівного складу та статутних органів СПУ.  

 

29.01.2018