5 ОТГ змагаються за мільйон у бізнесово-розважальному реаліті-шоу.

 

Учора, 28 січня, на телеканалі «1+1» стартував новий соціальний бізнесово-розважальний телепроект «Громада на мільйон», створений спільно з програмою DOBRE. 5 ОТГ з різних областей України змагаються за 1 млн грн від фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), передає ГК.

 

У програмі беруть участь Скала-Подільська громада Тернопільської області, Печеніжинська громада Івано-Франківської області, Новопсковська громада Луганської області, Бузька громада Миколаївської області та Княгининівська громада Волинської області.

 

«Громада на мільйон» – проект про реформу з децентралізації в Україні про те, як окремі люди можуть вплинути на зміни у країні. Децентралізація надає людям можливість керувати їхніми громадами. Вона допомагає розвивати самоврядування на місцях. І ми це побачимо у цьому шоу», – наголосила Сюзан Фріц, директорка регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, під час презентації телепроекту в Українському кризовому медіа-центрі.

 

«Громада на мільйон» – перший проект, який виніс міжнародну технічну допомогу для України на інший рівень», – зазначила  ведуча та інвесторка проекту, керівниця програми місцевого економічно розвитку фонду WNISEF Ірина Озимок.

 

«Ми пішли через такий потужний ресурс як телебачення. У проекті взяли участь п’ять громад, але понад 600 інших, які вже сформовані в Україні, зможуть подивитися його з екранів телевізора. Роль телебачення змінюється, і дуже важливо змінювати контент на такий, який буде надихати людей. Який буде показувати інструменти, як змінювати своє життя, а не бути лише розважальним і деколи банальним», – зазначила вона.

 

«Проект "Громада на мільйон" – не лише про децентралізацію, а й про те, що українці мають змінити своє світобачення, мають брати життя у свої руки та бути відповідальними за те, що відбувається у тому місці, де вони живуть, – у маленькому містечку, маленькому селі. Цей проект саме про це. Я вважаю, що всі, хто подивляться наше шоу, зрозуміють, що вони можуть бути господарями на власній землі», – зауважила продюсерка Алла Стащенко.

 

Стежити за новинами проекту можна на його сторінці у мережі Facebook.

29.01.2018