Суд арештував 140 автобусів комунального перевізника.

 

Через борги перед ЛАЗом суд арештував автобуси комунального підприємства АТП-1 у Львові, розповів міський голова Львова Андрій Садовий, передає 032.ua.

 

За словами Андрія Садового, наразі арештовані всі автобуси, які має в своєму парку комунальне підприємство, – це 140 одиниць транспорту, що курсують містом.

 

«На АТП-1 працює 410 людей, і всі ці люди є сьогодні під питанням. Велика частина транспортного сполучення міста може бути паралізована», – прокоментував міський голова.

 

Він вважає, що місто має сплатити 19 млн грн боргу фірмі «Оптимум Фактор», що пов’язана з колишнім керівником ЛАЗу, російським олігархом Ігорем Чуркіним.

 

Борг міста перед ЛАЗом виник за автобуси, що були придбані напередодні Євро-2012.

 

5 жовтня на сесії ЛМР депутати міськради Львова підтримали ухвалу щодо підписання Меморандуму про співпрацю між ТзОВ «Оптимум Фактор», ЛК АТП-1, «Львівтеплоенерго» і «Львівводоканалом». Згідно з меморандумом, АТП-1 визнає заборгованість перед «Оптимум Фактор» у розмірі 19 млн 585 тис. 266 грн та зобов’язується звернутися до міської ради щодо розгляду питання про надання коштів міського бюджету Львова на виплату боргу.

 

Та вже 26 жовтня депутати розірвали угоду, бо після її підписання з’ясувалося, що керівництво ЛАЗу має борги перед працівниками заводу.

24.01.2018