У школах, де є хоч один хворий на кір, продовжили канікули.

 

У школах Львівської області, де хоч одна дитина захворіла на кір, продовжили канікули. Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки за рекомендацією обласного лабораторного центру, передає ЗіК.

 

Як повідомила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, канікули у школах, де був зареєстрований кір, продовжать на тиждень. Окрім того, комісія рекомендувала навчальним закладам обмежити відвідування невакцинованих дітей.

 

«Я повторюю формулювання дослівно: «обмежити відвідування організованих закладів». Ми не можемо нічого заборонити. Ми просто наполегливо рекомендуємо і будемо переконувати батьків, що діти не можуть до моменту вакцинації відвідувати колективи, бо це ризик для їхнього здоров’я і для всіх інших», – зазначила Ірина Микичак.

 

За її словами, станом на сьогодні в області охоплення вакцинацією дітей від кору на рівні 80%. Область забезпечена вакциною – нині є 56 тис. доз вакцин.

 

За найсвіжішими даними, від початку року в області зафіксували 84 випадки захворювання на кір, з них 56 – діти. Зокрема, у Львові занедужала 61 людина. За словами Ірини Микичак, 2/3 захворілих не були вакциновані.

 

43 особи отримали ускладнення внаслідок захворювання і перебувають в стаціонарі інфекційної лікарні.

15.01.2018