У міськраді повідомили про 49 захворілих на кір дітей.

 

У Львові станом на сьогодні, 15 січня, на кір захворіли 74 людини, з них 49 – діти, повідомив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба міськради.

 

Найвища захворюваність – у Сихівському районі Львова.

 

Управління охорони здоров’я міста уже видало наказ про заходи щодо локалізації спалаху кору у Львові. Такий же наказ про заходи з профілактики і запобігання поширенню кору зараз готують управління освіти, управління соціального захисту та управління молоді та спорту ЛМР. Питання ж про обмежувальні заходи у школах міста поки що не розглядають.

 

«Маємо на сьогодні 74 особи, які захворіли, з них 49 – це діти, але не всі шкільного віку. Будуть ухвалюватись рішення, які будуть рекомендаційними для міської влади. Я вважаю, що дуже важливо, щоб діти мали добрий імунітет. Пропозиції, які лунають про те, щоб не впускати когось до школи, то діти усі за, вони б довго не ходили. Проте  вважаю, що і школи, і садочки мають працювати у звичному режимі. Ті школи, де є перевищений бар'єр, а на Сихові є одна школа, яка зараз на канікулах, де захворіло 9 дітей, і там ситуацію треба дослідити.

 

Кожна людина може захворіти на ту чи іншу недугу. Але якщо ти маєш добру імунну систему, якщо є добра профілактика, тоді організм поборює цю хворобу. 50% людей говорять, що щеплення має бути однозначно, а 50 відсотків – що є запитання. Тому великі дискусії. Тут ми на боці здорового глузду. Кожна родина самостійно вирішує, як бути», – сказав Андрій Садовий.

 

Як повідомляв Z, Львівська облдержадміністрація розглядає питання про те, аби не допускати до занять дітей, які не мають щеплення від кору. А в Івано-Франківську школи закрили на карантин на тиждень – до 22 січня.

15.01.2018