«Укрзалізниця» анонсувала рух потягів Бескидським тунелем.

 

Рух поїздів через Бескидський тунель відкриють 25 травня, повідомили в регіональній філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», передає Укрінформ.

 

На підходах та в самому тунелі вже прокладено 2,35 км колії, станом на першу декаду січня в самому тунелі вже прокладено 900 м колії.

 

З обох боків біля Східного порталу укладено стрілковий перевід. Енергетики встановлюють опори контактної мережі та жорсткі поперечини.

 

Раніше було споруджено пожежні резервуари на Східному і Західному порталах із загальним об’ємом 450 т води. Крім того, на Західному порталі будівельники звели споруди для воєнізованої охорони, трансформаторної підстанції, електрощитової та встановили лотки водовідведення.

 

Бескидський тунель розташований в Карпатах, на Бескидському перевалі. Належить до 5-го Пан'європейського транспортного коридору (Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна). Після завершення будівництва пропускна спроможність тунелю збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросте з 15-40 до 60-70 км/год.

 

Одноколійний Бескидський тунель побудований ще 1886 року.

 

У 2006 році «Укрзалізниця» оголосила тендер на реконструкцію Бескидського тунелю. Підготовчі роботи розпочато 2011 року. У серпні 2013 року було затверджено проект.

 

6 жовтня 2017 року будівництво тунелю було завершено, сумарна вартість робіт становила 102,7 млн євро.

09.01.2018