Індекс Dow Jones досягнув історичного максимуму.

Причиною цього стало небувале пожвавлення в американській господарці за минулий рік.

 

 

Промисловий фондовий індекс Dow Jones вперше перевищив позначку 25 тисяч пунктів. Водночас й інші ключові індекси економічного зростання в Сполучених Штатах теж досягли рекордних висот на тлі упевнених економічних показників, які продовжили новорічне пожвавлення на фондовій біржі. Про це повідомляє американське ділове видання Wall Street Journal.

 

Індекс, що охоплює 30 найбільших промислових компаній США, за 2017 рік п'ять разів перетинав тисячні позначки. Експерти пов’язують це з позитивними показниками корпоративних прибутків і з надіями на реалізацію аґенди президента Дональда Трампа, покликаної стимулювати зростання економіки.

 

Dow Jones піднявся на п’ять тисяч пунктів менш ніж за рік. Це стало для індексу найстрімкішим стрибком зростання з моменту його запровадження в травні 1896 року.

 

На Волл-стріт 2018 рік почався загалом дуже впевнено. У середу, 3 січня, індекс S&P вперше закрився на позначці понад 2700 пунктів, а на день ​​раніше Nasdaq подолав позначку 7000 пунктів. У четвер, 4 січня, обидва індекси також закрилися з рекордними показниками.

 

Позитивні дані щодо промисловості й сфери послуг в найбільшій господарці планети задали тенденцію на підвищення. Також в четвер були опубліковані дані про те, що в грудні американські компанії активізували рекрутування нових працівників.

05.01.2018