Інтерпол скасував розшуковий циркуляр на Яценюка після інциденту в аеропорту.

 

Генеральний секретаріат Інтерполу визнав необґрунтованим запит Росії на затримання колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в так званій "чеченській справі" і скасував розшуковий циркуляр росіян.

 

Про це повідомило Українське бюро Інтерполу Національної поліції України за фактом суботнього інциденту в аеропорту Женеви, коли Яценюка затримали при проходженні паспортного контролю. 

 

"Жодних офіційних перешкод для пересування екс-прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка по всьому світу за ініціативи чи каналами Інтерполу не існує. Міжнародна організація кримінальної поліції – Інтерпол визначилася з цього питання, прийнявши рішення про необґрунтованість звернення Російської Федерації з приводу розшуку А. Яценюка", – ідеться у повідомленні.

 

Українське бюро Інтерполу також отримало від швейцарського Інтерполу, як і від центрального офісу, підтвердження, що пан Яценюк не був затриманий. "Він проходив стандартну перевірку під час паспортного контролю, яка тривала не більше 10 хвилин. Після завершення необхідних процедур він разом із донькою безперешкодно продовжив свій маршрут", – запевнили в Нацполіції.

 

У суботу під вечір прес-секретар Арсенія Яценюка Ольга Лаппо повідомила у Facebook: "Якими б абсурдними не були обвинувачення російського слідкому, але вони мають реальні наслідки. Арсенія Яценюка, який прилетів у Женеву з молодшою донькою, зупинили на паспортному контролі за запитом Росії – за всім уже відомими абсурдними обвинуваченнями в участі в бойових діях в Чечні".

 

24.12.2017