Поблизу Львова відкрили дахову сонячну електростанцію потужністю 1000 кВт.

 

Сьогодні, 15 грудня, у селі Малехів Жовківського району Львівщини відкрили нову дахову сонячну електростанцію «Лео-Солар-Енерджі» потужністю 1000 кВт, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

Об’єкт збільшить частку альтернативної енергії в електроенергетиці України та знизить рівень використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії.

 

«Ми є лідером за кількістю електростанцій, джерел альтернативної енергетики, які відкриваються в Україні 2017 року. Це четверта сонячна електростанція, відкрита цього року на території Львівщини. Загальна сума інвестицій становить 30 млн грн, і ми сподіваємося, що після введення другої черги наступного року першість найбільшої сонячної електростанції, яка сьогодні є за Бориславом, де цьогоріч ми відкрили найбільшу дахову сонячну електростанцію, перейде сюди в Малехів Жовківського району», — зазначив під час відкриття голова ЛОДА Олег Синютка.

 

Сонячна станція складається із 3705 модулів, кожен потужністю 270 Вт. Орієнтовна кількість виробленої електроенергії в рік становитиме близько 1 100 000 кВт/год. Як розповів засновник компанії «АРТ-ЕНЕРГО» Руслан Волошин, окупність станції становить приблизно 6 років.

 

«Один будинок споживає 10 кВт в піку. В середньому це 5 кВт. А відтак приблизно 200 будинків ми можемо освітлювати цілодобово — звісно, коли є сонце. СЕС генерує всю потужність в енергосистему України й отримує за це гроші за зеленим тарифом згідно зі законом», — розповів Руслан Волошин.

 

У планах компанії — збільшення потужностей до 2,5 МВт у 2018 році.

 

Сонячна електростанція «Лео-Солар-Енерджі» — спільний проект компанії «Карпат логістик та «АРТ-ЕНЕРГО».

15.12.2017