ФДМУ оголошує конкурс з оренди землі для сонячної електростанції.

 

Фонд державного майна України офіційно оголошує конкурс з оренди великої ділянки у Прип’яті під потужну сонячну електростанцію, повідомив перший заступник голови ФДМУ Дмитро Парфененко на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Від 10-го і до 22-го травня включно приймаємо заявки на участь у конкурсі. Прогнозуємо, що інвесторів, охочих розвивати зелену енергетику і скористатися нашою пропозицією, буде немало.

 

В оренду пропонують частину споруди «Інженерна споруда системи охолодження об’єктів ЧАЕС» загальною площею 2500 тисяч м2 у м. Прип’ять на вул. Житомирській, 1.

 

Стартова орендна плата за базовий місяць оренди (березень 2018) становить 14,17 тис. грн без ПДВ», – розповів Дмитро Парфененко.

 

Початковою орендною платою стане найбільший розмір орендної плати, запропонований учасником в конкурсній пропозиції у день проведення торгів.

 

Термін оренди становить 49 років. Конкурс відбудеться 29 травня.

 

«Серед умов конкурсу – наявність в орендаря, його засновників або профільного інвестора досвіду будівництва та експлуатації фотоелектричної сонячної електростанції потужністю не менш як 50 МВт.

 

Зазначу, що сонячна станція потужністю 100 МВт, яку планують побудувати у Прип’яті, розрахована на забезпечення електроенергією приблизно 30 тисяч домогосподарств. Ціле містечко! Важко переоцінити користь для екології, враховуючи, скільки надійшло б СО2 в атмосферу при виробництві такого ж обсягу електроенергії тепловими електростанціями», – додав Дмитро Парфененко.

08.05.2018