Мінгареллі: Україна відстає від графіка імплементації Угоди про асоціацію.

 

Європейський Союз запропонував уряду і Верховній Раді України затвердити щорічний план ухвалення пріоритетних законів для імплементації Угоди про асоціацію і звіряти його кожного пленарного тижня, адже наразі в окремих галузях Україна відстає від графіка виконання угоди.

 

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Г‘ю Мінгареллі на презентації дослідження про стан виконання Україною Угоди про асоціацію в Києві, повідомляє аґенція УНІАН.

 

"Ми запропонували дві речі: в першу чергу, Кабінет Міністрів і Верховна Рада мають затвердити щорічний план ухвалення пріоритетних законів у рамках імплементації Угоди про асоціацію. Друге: ми запропонували, аби наприкінці кожного пленарного тижня, з одного боку – спікер Верховної Ради і представники різних політичних партій, з іншого боку – представник Кабміну, це повинен бути віце-прем'єр з питань євроінтеграції, відзначали пріоритетні завдання, які потрібно виконати наступного пленарного тижня", – сказав дипломат.

 

При цім Мінгареллі наголосив, що в багатьох важливих галузях Україна вже значно відстає від графіка імплементації Угоди. "Очевидно, що коли ми говоримо про митницю, податкову політику, транспорт і зайнятість – ці сфери відстають від графіка. Водночас в інших секторах, наприклад, навколишнє середовище, санітарні та фітосанітарні стандарти, а також захист прав споживача, все рухається швидше", – зазначив голова представництва ЄС.

 

З його слів, найважливішу роль у своєчасній імплементації Угоди має зіграти українське громадянське суспільство.

 

13.12.2017