У Львівській міськраді представили програму різдвяних святкувань.

 

Львівська міська рада оприлюднила цьогорічну програму різдвяних святкувань.

 

«Цьогорічна програма новорічно-різдвяних заходів у місті є більшою і зміненою. Також змінено цьогорічну ялинку і її відкриття», – розповіла Марта Іванишин, директорка ЛКП «Довженко центр».

 

9 грудня на проспекті Свободи та на площі Ринок відкриють Львівські ярмарки, що триватимуть до 15 січня.

 

«Є низка традиційних заходів, що відбуваються вже з року в рік в межах ярмарку. Це Міжнародний різдвяний фестиваль, 7-8 січня, Конкурс льодових скульптур, а також цікаві майстер-класи, які проводять для дітей.

 

Новинкою цьогорічного ярмарку є те, що з 10 грудня розпочне роботу хатинка Святого Миколая. Усі охочі можуть привезти своїх дітей на площу перед Львівською оперою на зустріч із Миколаєм. Кожна дитина, яка завітає у цю хатинку, отримає солодкий подарунок та фото на пам’ять.

 

Цьогорічна ялинка буде 18-метровою, і її встановлення розпочнеться вже наступного понеділка. Ми закупили гірлянду, ілюмінацію привезли з-за кордону, близько 8 км. Вся ялинка буде з ілюмінацією, не буде іграшок, але внизу біля ялинки будуть встановлені декорації-подарунки різних висот: 1,5 м, 1,2 м та 0,5 м. Вибираючи таку концепцію, ми хотіли, щоб не тільки туристи, а і львів’яни відчули затишок в самому центрі міста.

 

Окрім цього, в межах ярмарку вперше буде проведено конкурс на оформлення свого будиночка», – розповіла Ольга Гренюх, арт-директорка компанії «Львівські ярмарки».

 

Щодо головної ялинки Львова, то її, зазначили у міськраді, містові подарувала мешканка смт Брюховичі. Також ялинки встановлять на території Палацу мистецтв, що буде зимовою резиденцією Львова, та на площі Митній.

 

У день відкриття ялинки Львівський осередок Національної скаутської організації «Пласт» передасть мешканцям міста Вифлеємський Вогонь Миру.

 

Участь у святкуваннях візьме і капела «Дударик», що, зокрема, проведе акцію «Подаруй дитині свято».

 

Літургії у виконанні капели «Дударик» лунатимуть: 19 грудня – у церкві Св. Миколая, а також 31 грудня – у храмі Святого Лазаря.

 

Традиційну для міста шопку з дерев’яними двометровими скульптурами почнуть монтувати 23 грудня на площі Ринок.

 

Увечері 31 грудня оперний театр стане незвичайним арт-об’єктом, адже на його фасаді створять 3D-маппінг шоу.

 

У переддень Різдва, 6 грудня, святковий настрій створить щорічна традиція винесення дідуха, що супроводжуватиметься колядами та співами.

 

Дворик Ратуші 7 та 8 січня перетвориться на сцену для театру «Воскресіння», що покаже різдвяну виставу «Коли ангели спускаються на землю».

 

З 7 до 9 січня Музей народної архітектури та побуту представить свою програму святкувань «Різдво в Гаю», де можна буде побачити, як колись святкували Різдво в українському селі.

 

Лунатимуть колядки центром міста й 8 січня, коли центральною частиною Львова пройде святкова Хода звіздарів.

04.12.2017