Керівники держави вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні.

 

Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і прем'єр-міністр Володимир Гройсман ушанували пам'ять героїв Небесної сотні біля меморіалу на вулиці Інститутській у Києві.

 

21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи, на пошану дня початку Революції гідності та Помаранчевої революції.

 

Під час урочистостей на Михайлівській площі, приурочених Дню Десантно-штурмових військ ЗСУ, Петро Порошенко похвалив здвиг студентів восени 2014 року: “Сьогодні Україна відзначає День гідності та свободи. Рівно чотири роки тому наша молодь, наші студенти стали першими, хто в шляхетному пориві, з юнацькою щирістю та відвертістю, вийшли на Майдан з вимогою: не звертати з європейської дороги на російські манівці. Патріотичний порив молодого покоління знайшов потужний відгук у серцях українців, і мільйони громадян заполонили вулиці й площі столиці та багатьох інших міст”, – цитує аґенція "Укрінформ".

 

Президент наголосив, що Революція гідності стала ще одним доказом споконвічного прагнення українського народу до свободи і незалежності. “Її річницю ми відзначаємо вже вчетверте, але цього року вперше можу прозвітувати суспільству, що одну з ключових вимог Майдану виконано: угода про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з 1 вересня набула чинності”, – зазначив Порошенко.

 

Президент повідомив, що підпише 21 листопада схвалений Верховною Радою закон про надання статусу учасника бойових дій учасникам Революції гідності, які отримали поранення чи втратили здоров’я під час акцій протесту.

 

“Тепер вже очевидно, що спецоперація Кремля для зриву підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом теж була частиною гібридної війни проти України. Тому учасники Революції гідності робили ту ж саму справу, що й солдати на фронті. Не випадково, саме вони в 2014 році стали першими добровольцями.  Тим, хто на барикадах Майдану отримав поранення чи втратив здоров’я, віднині надається статус учасника бойових дій. Відповідний закон Верховна Рада ухвалила минулого тижня, а я сьогодні його підпишу”, –  поінформував Порошенко.

 

21.11.2017