Девід Лінч презентував філію своєї фундації в Україні.

 

Американський режисер Девід Лінч взяв участь у відкритті українського представництва всесвітнього благодійного фонду David Lynch Foundation у Києві.

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

 

Перша зустріч Лінча відбулася у нещодавно відкритому "Театрі на Подолі". Режисер розповідав про практику трансцендентальної медитації.

 

"Люди не люблять страждати. Я відчуваю, що люди хочуть бути щасливими. Якщо почати практикувати техніку трансцендентальної медитації, то ви відкриєте двері в золотий світ спокою. Я насолоджуюся цією технікою 44 роки і не пропустив жодного дня", – каже Лінч.

 

Він також розповів, що для України ідея трансцедентальної медитації нова. "45 років тому в Америці ніхто не знав, що це. Зараз в Америці є наукове розуміння, що це не філософія, а вправа. Зараз нові часи. Для вас це нове, але це може використовувати будь-хто", – пояснив режисер.

 

Він також додав: "Трансцендентальна медитація – це не роздуми про щось. Це дуже проста форма. Вам дають мантру – це поєднання звуку, вібрації і думки. Вона повертає вашу думку на 180 градусів всередину себе. Ви пірнаєте через різні шари розуму. Це необмежена енергія і мир", – додав Лінч.

 

Режисер наголосив, що цю техніку було б варто впровадити для ветеранів та дітей у школах.

 

Лінч у Києві також зустрінеться зі студентами, прочитає лекцію про медитацію в одному із кінотеатрів, а ввечері 17 листопада відбудеться вечір-зустріч із Лінчем, квитки на яку коштували від 23 до 55 тисяч гривень.

 

David Lynch Foundation заснували у 2005 році для фінансування навчання трансцендентальної медитації. Фонд розширив свою діяльність – він допомагає ветеранам війн, біженцям, жертвам домашнього насильства, безхатченкам.

 

17.11.2017