Львівська міськрада обіцяє збільшити кількість громадського транспорту за кошти ЄІБ.

 

Європейський інвестиційний банк профінансує закупівлю Львівською міською радою нових автобусів, трамваїв і тролейбусів, розповів радник міського голови Львова Андрій Білий, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Працюємо в кількох напрямах щодо оновлення рухомого складу транспорту Львова. Зокрема, в роботі проект, що буде фінансуватися Європейським інвестиційним банком на закупівлю 120 автобусів. Плануємо придбати 60 великих автобусів довжиною 12 м, і 60 середніх довжиною 8,5–9 м.

 

Зараз ми проводимо аналіз, щоб визначити, яку саме кількість і якого транспорту Львів повинен мати до 2020 року. Відповідно до отриманих результатів бачимо, хоча це ще не остаточна цифра, що для Львова автобусів середнього розміру може бути достатньо 100 штук. Наразі наше ЛК "АТП-1" має 40 середніх автобусів. Відповідно, коли закупимо ще 60 середніх автобусів, то зможемо повністю забезпечити необхідність у середніх автобусах. Також варто пам’ятати, що маємо ще велику кількість середніх автобусів приватних перевізників», – розповів Андрій Білий.

 

За його словами, також необхідно придбати великі автобуси, трамваї і тролейбуси. Адже один трамвай вміщає 130–140 пасажирів. Тролейбуси й автобуси завдовжки 12 м перевозять 100 пасажирів, а середні автобуси – лише 50–60. Відповідно, один трамвай може замінити майже три середні автобуси. Якщо ж говорити про п’ятисекційні трамваї завдовжки 30 м (ЛКП «Львівелектротранс» має один такий трамвай), то вони можуть вмістити 250 осіб, відповідно, замінити п’ять середніх автобусів.

 

«У нас є проект про придбання десяти нових трамваїв за кредитні кошти ЄІБ. Плануємо закупити 40 тролейбусів за кошти ЄБРР.

 

Однак розуміємо, що з огляду на всі тендерні процедури, реалізація проектів може затягнутися в часі. А критичний стан рухомого транспорту треба вирішувати негайно. Тому найефективніший спосіб швидко виправити ситуацію – це шлях, який обрали Одеса, Харків, Київ, Вінниця: наповнення парку вживаними трамваями з Європи. Наразі ми розглядаємо декілька варіантів їх закупівлі з Німеччини», – додав Андрій Білий.

 

13.11.2017