Найбільшою цінністю для українців є мир, на останньому місці – толерантність.

 

24 жовтня у Львові презентували результати соціологічного дослідження на тему «Українське суспільство та європейські цінності», що у квітні-червні 2017 року провів Інститут Горшеніна у співпраці з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, передає Дивись.Інфо.

 

З-поміж іншого, соціологи визначали, які європейські цінності є найважливішими для українців.

 

За результатами дослідження, найбільшою цінністю із запропонованого переліку для респондентів є «мир» (56,6%), «цінність людського життя» (42,7%) та «права людини» (33,3%). Найменш цінними для них є «повага до інших культур» (5,4%) та «толерантність» (9%).

 

«Водночас, щорічні дослідження в рамках проекту «Євробарометру» свідчать про те, що європейці зараховують до головних цінностей «мир», «права людини» та «повагу до людського життя». Рідше за інші цінності європейці обирали «релігію» та «самореалізацію», – відзначають фахівці.

 

У дослідженні використали перелік цінностей, розроблений у рамках міжнародного проекту «Євробарометр», що реалізовується під егідою Європейської Комісії.

 

В опитуванні взяли участь понад 2 тисячі респондентів у віці від 18 років, які мешкають у різних регіонах України, окрім окупованого Криму, а також Донецької та Луганської областей. Квотна вибірка була розроблена за статтю, віком та місцем проживання. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%. Опитування проводили ще до початку дії безвізового режиму України з ЄС.

26.10.2017