У неділю відбудуться вибори у 8 ОТГ.

 

У неділю, 29 жовтня, у 8 громадах Львівщини відбудуться перші вибори. Це дві міські – Рудківська та Великомостівська, дві селищні – Щирецька та Славська, і чотири сільські – Волицька, Солонківська, Підберізцівська та Воютицька ОТГ, розповіла координатор громадського спостереження за виборами у Львівській області Наталія Радиш, передає Вголос.

 

За словами Наталії Радиш, етап реєстрації кандидатів на території області пройшов доволі спокійно. Якщо аналізувати реєстрацію кандидатів у містах, де вибори відбуватимуться за пропорційною виборчою системою із закріпленням кандидатів у територіальних виборчих округах, то активність виявили 15 партій.  Загалом  дві міські ради - Рудківська та Великомостівська - матимуть по 26 депутатів.

 

«Якщо говорити про сільські та селищні ради – активність кандидатів під час реєстрації не була настільки високою. У 6 ОТГ зареєстрували 589 кандидатів, які здебільшого є самовисуванцями. Виняток – Волицька ОТГ, де кількість подань від партій була більшою, ніж кількість самовисуванців, - зазначила Наталія Радиш.

 

За її словами, 2 сільські і 2 селищні ради будуть мати теж по 26 депутатів. Це Щирецька, Славська, Солонківська, Воютицька. Підберізцівська матиме 22 депутати, а Волицька – 14 депутатів.

25.10.2017