Випадок отруєння в ресторані «Панська чарка» – не перший.

 

Протягом 14, 15 та 16 жовтня по медичну допомогу внаслідок харчового отруєння звернулися 12 осіб (різні групи відпочиваючих), які харчувалися в ресторані «Панська чарка», інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Так, 16 жовтня о 22:30 до Львівського обласного центру ЕМД МК надійшло повідомлення про те, що до Львівської обласної інфекційної лікарні почали  госпіталізовувати пацієнтів із симптомами гострої кишкової інфекції, які 14 жовтня  святкували весілля в ресторані «Панська чарка», що на вул. Винниченка, 3. Проте 17 та 18 жовтня звернення і госпіталізація тривали, але не тільки з числа тих, які святкували весілля, а людей, які харчувались у цьому ж ресторані з компаніями (дні народження) 15 та 16 жовтня.

 

Станом на 11 год. 18 жовтня по допомогу всього звернулося 12 осіб, зокрема двоє дітей. З них із діагнозом гострої кишкової інфекції госпіталізовано 11 осіб, з них двоє дітей. Ще одна особа перебуває на амбулаторному лікуванні. Стан всіх госпіталізованих пацієнтів середньої важкості.

 

За епіданамнезом,  гості під час весілля споживали страви, які  готували як у ресторані, так і в домашніх умовах, і були принесені на весілля (кондитерські вироби). Учасники днів народжень вживали різноманітні страви – м’ясну нарізку, у тому числі паштет, овочі гриль, салат «Цезар».

18.10.2017