Facebook заблокував тисячі фейкових екаунтів перед виборами до Бундестаґу.

Як повідомила адміністрація соціальної мережі, її представники тісно співпрацювали з німецькою владою, щоб запобігти поширенню недостовірної інформації серед громадян ФРН.

 

 

Про те, що за місяць до виборів до Бундестаґу керівництво Facebook’у заблокувало десятки тисяч фейкових екаунтів у Німеччині, йдеться в прес-релізі віце-президента соціальної мережі зі зв'язків з громадськістю в країнах Європи, Близького Сходу і Азії Річарда Аллана, якого цитує інформаційна аґенція Reuters.

 

Для боротьби з поширенням недостовірної інформації напередодні виборів Facebook співпрацював з Федеральною службою з інформаційної безпеки Німеччини (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik – BSI). Компанія провела тренінги з членами Бундестаґу і кандидатами на виборах з питань інформаційної безпеки. Між Facebook і BSI був налагоджений канал передачі інформації, який стосувався безпеки в контексті парламентських виборів.

 

«Крім того, для боротьби з фейковими новинами і для підтримки здорової суспільної дискусії компанія проводила моніторинг публікацій, які полегшують ознайомлення з передвиборними темами з різних точок зору. Була також використана самонавчальна програма, яка скорочувала поширення спаму і матеріалів, в тому числі відео, в яких заголовок спотворював зміст тексту з метою зацікавити користувачів соцмережі», – зазначено в повідомленні Facebook.

 

Щоб допомогти німецьким виборцям розібратися в програмах партій, Facebook створив розділ, в якому партії могли репрезентувати свої позиції за основними передвиборчими темами. Якщо користувач у своєму новинному каналі клікав на посилання матеріалу, присвяченого виборам, соцмережа пропонувала йому ознайомитися з поглядами різних німецьких партій щодо даної теми.

 

«Дослідження засвідчують, що кількість фейкових новин під час цих виборів було невеликою. Ми багато чому навчилися і будемо застосовувати отриманий досвід під час наступних виборів», – йдеться в повідомленні Аллана. При цьому він визнав, що початі зусилля не призвели до повного усунення дезінформації в ході виборів до Бундестаґу, однак вони значно ускладнили її поширення в соціальній мережі.

28.09.2017