Російським дипломатам у США загрожує штраф за спалювання документів.

Муніципальна влада міста Сан-Франциско звинуватила росіян у порушенні закону.

 

 

Муніципалітет Сан-Франциско надіслав співробітникам закритого на початку вересня в цьому місті Генерального консульства Росії повідомлення про порушення закону, яке проявилося в спалюванні сміття на території диппредставництва. Місцеві закони про охорону навколишнього середовища забороняють спалювати сміття в межах міста. Відтак росіянам загрожує чималий штраф – повідомило видання Washington Times.

 

Нагадаємо, що густий чорний дим помітили над димарем Генконсульства Росії в Сан-Франциско 1 вересня, після того як американська сторона зажадала від російських дипломатів, аби закрили представництво і звільнили приміщення. Пожежники повідомили, що на території консульства спалювали «невідомі предмети». Російські представники стверджують, що займалися очищенням приміщень, перед тим як їх полишити.

 

В американській правовій системі повідомлення про порушення – це офіційний акт про притягнення до відповідальності за порушення законів штату, на підставі якого порушник може бути оштрафований, а в особливо серйозних випадках – зазнати адміністративного або кримінального переслідування. На практиці сторона, яка отримала таке повідомлення, найчастіше погоджується виплатити штраф і зобов'язується усунути наслідки порушення.

 

Офіційна речниця МЗС Росії Марія Захарова назвала претензії міської влади Сан-Франциско «продовженням антиросійського перформансу в США». «Черговий спектакль розгортається під назвою "Росіяни отруїли Сан-Франциско". Навіщо? У тому числі, щоб виправдати варварські дії американських спецслужб на території російського Генконсульства», – написала Захарова на своїй сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, що 31 серпня США зажадали від Росії закрити Генеральне консульство в Сан-Франциско, а також два російських торгових представництва – у Вашингтоні та Нью-Йорку. Цих заходів було вжито у відповідь на обмеження числа співробітників американської дипмісії в Росії.

13.09.2017