Одразу дві книги творчої майстерні «Аґрафка» отримали нагороди на міжнародному бієнале.

 

Дві книги львівської Творчої майстерні «Аґрафка» стали переможцями престижного Бієнале художньої ілюстрації у Братиславі. Нагороди отримали книги «Голосно, тихо, пошепки» та «Франко від А до Я», передає прес-служба "Видавництва Старого Лева".

 

Щороку на Бієнале ілюстрації у Братиславі (ВІВ) представляють найкращі ілюстрації до дитячих книг з усього світу. Міжнародне журі BIB присуджує престижні нагороди: Grand Prix BIB, BIB Plaque, BIB Golden Apple та Почесну премію видавництву.

 

Цьогоріч серед лауреатів BIB Plaque – львівські автори й ілюстратори Романа Романишин та Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка»). Їхні книжка-картинка «Голосно, тихо, пошепки» та абетка-енциклопедія «Франко від А до Я», що вийшли у "Видавництві Старого Лева", удостоїлися нагороди разом із роботами колег із Німеччини, Ізраїлю, Японії та Мексики. Гран-прі Бієнале ілюстрації цьогоріч отримав художник із Нідерландів Ludwig Volbeda за книгу «Птахи».

 

«Бієнале ілюстрації в Братиславі – конкурс з однією з найдовших історій у світі. Цього року він відзначає 50-ту річницю. На сьогодні маємо дуже мало конкурсів світового рівня з такою давністю традиції. У журі цього конкурсу завжди присутні фахівці з різних материків і культур. Ми неймовірно щасливі отримати Plaque BIB одразу за два проекти – такі різні, але в рівній мірі для нас важливі. Це вже вдруге наші роботи відзначено на бієнале, і для нас це чіткий сигнал, що все робимо правильно. Тішимося і працюємо далі», – розповіли Романа Романишин та Андрій Лесів.

 

Бієнале ілюстрації – один з найважливіших світових конкурсів в царині дитячої книги й ілюстрації, який проводять ще з 1967 року у Словаччині. BIB проходить під патронатом ЮНЕСКО за підтримки словацького відділення Міжнародної ради з питань дитячої та підліткової літератури (IBBY) та Міністерства культури Словаччини. За роки існування ВІВ у ній взяли участь понад 6 тисяч художників з більш ніж 100 країн. Кількість представлених ілюстрацій перевищує 50 тисяч.

 

11.09.2017