Міністра закордонних справ ФРН змушують відзвітувати про зустріч з Путіним.

Причиною, через яку Бундестаґ вимагає звіту керівника німецького зовнішньополітичного відомства, стало запрошення екс-канцлера Німеччини Ґергарда Шрьодера (Gerhard Schröder) до ради директорів російської державної компанії «Роснефть».

 

 

Міністр закордонних справ ФРН Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) є, як і Шрьодер, членом Соціал-демократичної партії Німеччини. Зустріч Ґабріеля з російським президентом Володимиром Путіним відбулася ще 2 червня цього року в Санкт-Петербурзі.

 

Тепер же представники німецької партії Християнсько-демократичний союз, котра разом з СДПН входить до правлячої коаліції, бажають знати, про що керівник МЗС Німеччини розмовляв з шефом Кремля в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму. Про це повідомляє газета Bild.

 

«Невідомо, що саме обговорювали під час червневого застілля. Чи були серед обговорюваних тем європейська енергетична політика і North Stream II?», – таке питання ставить Юрґен Гардт (Jürgen Hardt), котрий курує зовнішню політику у фракції ХДС/ХСС в Бундестазі.

 

Він додав, що вечеря в резиденції російського лідера – це не особиста справа глави німецького МЗС. «Хотілося б також дізнатися, чи тоді вже Ґабріель знав, що його партійний друг і ментор Ґергард Шрьодер планує отримати гарне місце в російській держкомпанії. Міністр закордонних справ повинен розвіяти кожен сумнів, що він не занедбав державних обов’язків й економічних інтересів задля свого друга», – заявив Гардт.

 

Відомо, що Шрьодер також був присутнім на зустрічі Путіна і Ґабріеля.

 

За даними газети Bild, в обов’язки Шрьодера як члена ради директорів російської державної компанії «Роснефть» входитиме участь у засіданнях ради чотири рази на рік в Москві. Його приблизна зарплатня сягатиме 500 тисяч доларів на рік.

18.08.2017