Місія ОБСЄ відвідає матч із "Динамо" для ґарантій безпеки.

 

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на чолі з першим заступником голови СММ Александром Хугом планують відвідати матч 7-го туру чемпіонату України з футболу між ФК "Маріуполь" і ФК "Динамо".

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Федерації футболу України.

 

Київське "Динамо" тривалий час вимагало перенесення гри з Маріуполя на інший стадіон, побоюючись за власну безпеку. 

 

Як прокоментував президент ФФУ Андрій Павелко, перебування спостерігачів авторитетної міжнародної організації на цьому матчі стане вагомою ґарантією безпечного проведення поєдинку.

 

"Це підтвердження перспектив мирного життя та приклад дієвості політики з реінтеграції тимчасово окупованих територій на Донбасі і прилеглих до них районів. Саме тому Маріуполь і перетворився на центр особливої міжнародної уваги, який останнім часом регулярно відвідують наші партнери – і члени Конґресу США, і депутати Європарламенту, і високопоставлені урядовці та політики з держав-членів ЄС та США", – зазначив президент ФФУ.

 

Павелко впевнений, що 27 серпня, завдяки грі київської та маріупольської команд і присутності на матчі спостерігачів, "визволений від проросійських терористів Маріуполь стане ще й центром по-справжньому яскравого свята для тисяч футбольних вболівальників".

 

Напередодні комітет Федерації футболу України з питань стадіонів офіційно постановив: матчу із Маріуполя не переноситимуть.

 

17.08.2017