80-та бригада відзначила День ВДВ.

 

Сьогодні, 2 серпня, в Україні відзначають 25-ту річницю створення Високомобільних десантних військ. З цієї нагоди у частині 80-ї бригади пройшли урочистості та показ бойової техніки, передає Дивись.Інфо.

 

Традиційно військові перед урочистостями, що розпочались з хвилини мовчання за загиблими побратимами, поклали квіти та запалили свічки біля пам'ятного знака полеглим, що на території частини.

 

Крім вшанування пам'яті полеглих героїв, у цей день також нагородили тих, хто відзначився у зоні АТО. Десантникам вручили нагороди, пам'ятні значки та подарунки.

 

Львів’янам продемонстрували американські «Хамві», танки, БТРи і навіть пересувну пральню, що були на передовій. Уся ця техніка виконувала бойові завдання, на деяких машинах досі є сліди від уламків та куль.

 

Також військові показали деякі з видів зброї, із якими воювали на Донбасі, серед них автомати, гвинтівки, кулемети та інша зброя.

 

80-та бригада однією з перших вирушила у зону АТО, побувала у найгарячіших точках Донбасу, тримала оборону Луганського та Донецького аеропортів, брала участь у визволенні Слов'янська.

02.08.2017