Кредит для «Львівтеплоенерго» від ЄБРР розтермінували на 12 років.

 

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 28 липня, вирішив надати висновок щодо доцільності реструктуризації кредиту ЛМКП «Львівтеплоенерго» від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту модернізації інфраструктури теплопостачання м. Львова, повідомляє ІА ZIK.

 

Як йдеться у висновку, головною метою проекту є вдосконалення якості надання послуг мешканцям міста. Він передбачає розбудову та заміну магістральних теплових мереж, встановлення диспетчеризації та моніторингу на підприємстві, встановлення індивідуальних теплових пунктів та будівництво ТЕЦ на біопаливі.

 

Оціночна вартість проекту дорівнює еквіваленту 20 млн євро та містить такі компоненти: заміна магістральних теплових мереж – сума, еквівалентна 1,7 млн євро, встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) – сума, еквівалентна 1 млн євро, встановлення системи диспетчеризації та моніторингу – сума, еквівалентна 0,9 млн євро, встановлення ТЕЦ на біопаливі – сума, еквівалентна 16,4 млн євро.

 

Тривалість реалізації заходів проекту становить близько 2 років.

 

Обсяг коштів кредиту, який має бути реструктуризовано, становить 14 млн євро – за рахунок коштів ЄБРР, 6 млн євро – за рахунок коштів ЄБРР з Фонду чистих технологій. Строк, на який продовжується кредит з 2017-го – 12 років із пільговим періодом 2 роки.

 

Кредит погашатимуть 20-ма рівними (або максимально рівними) платежами кожні 6 місяців після завершення періоду дії зобов’язань щодо надання коштів. «Львівтеплоенерго» отримає місцевий внесок у розмірі 3 млн євро. Маржа – 7% на рік з можливістю зниження або підвищення залежно, від кредитного рейтингу міста та досягнення позичальником фінансових коефіцієнтів, які задовольняють ЄБРР, але не нижче від 4%.

 

Відсоткова ставка за користування залученими коштами за рахунок Фонду чистих технологій – 0,75% на рік.

28.07.2017