Фірма, що переробляє пластик, встановить у місті контейнери для пляшок і пакетів.

 

У Львові встановлять близько сотні контейнерів для збору пластику, повідомив директор департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради Іван Рудницький, інформує прес-служба ЛМР.

 

Так, компанія «Львівторгресур», що займається переробкою пластику, запропонувала самостійно встановити 80–100 ящиків для збирання пластику.

 

«У момент, коли Львів більш-менш чистий, нам потрібно звертати увагу на сортування та переробку сміття, зокрема пластику. У Львові ми маємо компанію "Львівторгресур", яка займається переробкою пластику. "Львівторгресур" має хороше виробництво, на якому працює 150 осіб, і вони можуть переробляти необмежену кількість пластикових відходів. До них належать не лише пластикові пляшки, а й пакети, упаковки тощо – все можна скидати в один ящик, з якого згодом забирають ці відходи, і фірма вже безпосередньо на заводі його сортує. Тому коли є підприємство, яке безпосередньо займається переробкою пластикових відходів, то гріх цим не скористатись», – зазначив Іван Рудницький.

 

Він додав, що компанія «Львівторгресур» запропонувала встановити 80–100 ящиків самостійно, за власні кошти, і самостійно, власним транспортом, забирати пластик.

 

Аби втілити ідею в життя, проведуть нараду з головами ОСББ.

 

«Якщо вони погодяться на таку пропозицію, то ми передамо фірмі дані керуючих ОСББ для узгодження всіх питань», – сказав чиновник.

27.07.2017