УГП закликає чиновників припинити маніпуляції з конкурсом на посаду директора музею «Територія терору».

 

Заступника міського голови Львова Андрія Москаленка та інших чиновників Львівської міськради просять припинити махінації та нарешті провести публічний і чесний конкурс із вибору керівника музею «Територія терору».

 

Про це йдеться у запиті, що сьогодні, 20 липня, під час засідання сесії ЛМР озвучив депутат від Української галицької партії Ігор Дякович, передає ІА ZIK.

 

Уже втретє у Львівській міській раді провели жеребкування для визначення членів конкурсної комісії, що мала б обрати нового керівника муніципального історичного музею «Територія терору».

 

За словами Ігоря Дяковича, утретє цей процес відбувся з грубими порушеннями: під різними приводами комісія не допустила до участі у жеребкуванні ГО «Західно-український центр історичних досліджень» та Братство магістрів академії державного управління «Брама». Натомість взяли участь у ньому організації, що не мають жодного стосунку до музейної галузі (Благодійний фонд розвитку бібліотек Львова, Українська спілка інвалідів, ГО «Драйв сіті», ГО «Львів моушн»).

 

Депутат додав, що очільницею ГО «Драйв сіті» є Марина Временова, посадовець управління культури і член комісії з жеребкування.

 

«Це свідчить про навмисні маніпуляції і порушення законодавства з метою імітації відкритого конкурсу та призначення на посаду вже заздалегідь визначеної людини», – заявив Ігор Дякович.

 

Тому депутат закликав припинити махінації та нарешті провести публічний і чесний конкурс із вибору керівника музею.

20.07.2017