Директором Українського інституту книги обрали Тетяну Терен.

 

Конкурсна комісія при Міністерстві культури України обрала директором державної установи "Український інститут книги" Тетяну Терен.

 

Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

 

Під час свого виступу Тетяна Терен відзначила, що колектив Інституту книги має бути командою досвідчених та креативних менеджерів і кураторів. А сама інституція мусить стати своєрідним майданчиком для постійної комунікації всіх учасників ринку, проводити презентації, семінари, дискусійні клуби та зустрічі.

 

«Інститут має взяти на себе координацію та організацію участі України в головних книжкових форумах світу, а також ініціювати створення нових літературних медіа – сучасного літературного часопису, каталогів з українськими новинками тощо», – пропонує Терен.

 

На думку Тетяни, Інститут за допомогою промоції і медіа-ресурсу має активно пропагувати українські бібліотеки не як книгозбірні, а як сучасні хаби. Важливим завданням інституції є знайти можливості для запровадження грантової програми на видання першої книжки молодих авторів, оголошення стипендії для письменників, відкриття резиденцій для українських і закордонних літераторів і перекладачів.

 

Дотепер виконувачем обов’язків директора ДП «Український інститут книги» був Ростислав Семків. Він відзвітувався: за його каденції затвердили статут інституту, зареєстрували його як державну установу, сформували структуру та здійснили низку інших організаційних заходів. Зі слів Семківа, наступними кроками мали стати створення наглядової ради Інституту, формування штату, затвердження положень основних грантових програм «Української книги» та «Цифрової бібліотеки». Пан Ростислав теж брав участь у конкурсі.

 

 знимка з fb

 

Тетяні Терен – 30 років. Походить із міста Зіньків, що на Полтавщині. Журналіст, літературознавець. Працювала у виданнях «Україна молода», «Березіль», «Українська правда». Була автором програми «Книжковий кошик» на харківському телеканалі «А/ТВК», працювала на «5-му каналі». Керувала прес-службю видавництва «Грані-Т». Автор проекту «RECвізити. Антологія письменницьких голосів». Координаторка української програми фестивалю «Книжковий Арсенал».

 

14.07.2017