В Олега Синютки повідомили, що вивезли з міста усе сміття.

 

Станом на сьогодні, 14 липня, у Львові завершили прибирання всіх переповнених сміттєвих майданчиків, інформує прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.  

 

В ОДА розповіли, що за період з 23 червня до 13 липня прибрали 677 переповнених контейнерних майданчиків.

 

Натомість у Львівській міській раді станом на ранок немає жодної інформації про динаміку вивезення відходів із міста, хоч вона оновлювалася щоденно.

 

У ЛОДА стверджують, що вивіз твердих побутових відходів зі Львова ввійшов у звичний режим роботи. Тепер необхідно налагодити роздільний збір сміття, про що говорили у Львівській міськраді: очищені контейнери отримають наліпки з вказівками щодо відходів, які можна туди викидати.

 

Водночас Олег Синютка назвав таку ініціативу показухою, адже з перевізниками не підписані договори на роздільне вивезення відходів. Тим часом у міськраді кажуть, що контейнери очищатимуть окремо, спочатку – з органічним сміття.

 

Директор департаменту розвитку й експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук заявив, що вже 15 міст погодилися приймати сміття зі Львова, передає Укрінформ.

 

«Уже 15 міст Львівщини, які підписали сміттєвий меморандум, відкрили свої полігони для відходів з обласного центру. Проте ми не припиняємо перемовин із низкою обласних центрів, оскільки можливості районних сміттєзвалищ обмежені», – зазначив Назарій Романчук.

14.07.2017