Сміття не вивезене ще з понад 130-ти майданчиків.

 

Станом на ранок 12 липня у Львові з 1237-ми майданчиків житлового фонду переповненими сміттям є 131, що становить 11%, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

У Шевченківському районі є 47 переповнених майданчиків, у Залізничному – 10, у Франківському – 6, у Сихівському – 68. Очищені всі майданчики у Галицькому та Личаківському районах.

 

Серед бюджетних установ з 221-го майданчика переповненими є 7 (із них: 4 – біля закладів освіти, 3 – біля закладів охорони здоров`я), а це 3% від загальної кількості.

 

Також у міській раді навели динаміку вивезення ТПВ від 22 червня до сьогодні. За минулу добу зі Львова вивезено понад 600 тонн сміття. У міськраді наголошують, що велику частку вивозять за договорами міста, а не ЛОДА, за новими угодами за день з міста вивозять в середньому від 250-ти до 350 тонн відходів.

 

У міськраді нагадали про запровадження сортування відходів і повідомили, що перші наліпки-маркування на контейнерних майданчиках ЛКП «Львівспецкомунтранс» розклеїло вчора на Сихові та у Шевченківському районі, сьогодні роботи тривають у Франківському районі. Хоча раніше міська влада запевняла, що наліпки будуть готові ще кілька тижнів тому.

 

Тим часом у ЛОДА, де раніше обіцяли очистити місто від відходів до 5 липня, обіцяють тепер зробити це до 13 липня; це завтра і виглядає, що термін знов буде продовжений.

12.07.2017