У Гарнізонному храмі вшанували пам’ять загиблих під Зеленопіллям військових.

 

У Львові вшанували пам'ять військовослужбовців, які три роки тому загинули під Зеленопіллям на Луганщині, передає 5 канал.

 

На поминальну службу до гарнізонного храму Петра і Павла прийшли рідні, побратими загиблих і свідки трагедії, більшість з яких не хочуть розповідати про ті події.

 

«Я в той день приїжджав туди на Зеленопілля, привозив "200". Що сказати, картина не дуже. Як на полігоні, стояла техніка в рядок: одна машина загоряється – горять усі. Так воно і вийшло. Люди в палатках спали вночі. Прилітає "Град" – хто лежав, то так і залишився… Люди були не готові, всі вчилися тоді», – згадує військовослужбовець 24-ої механізованої бригади ЗСУ Андрій Слесаренко.

 

У ніч на 11 липня 2014 року російська реактивна артилерія завдала удару по позиціях українських захисників. У секторі «Д» оборону тримали військовослужбовці 24-ої, 79-ої бригад та прикордонники. За офіційними даними, тоді загинули 23 бійці, серед них – генерал-майор Ігор Момот. 93 воїни були поранені. Це було перше масоване застосування військ РФ проти Збройних сил України.

11.07.2017