Золотовалютні резерви НБУ сягають майже $18 млрд.

 

За попередніми даними НБУ, валютні резерви НБУ на 1 липня становили $17,97 млрд, що на 16% більше, ніж було на початку року (у червні ЗВР зросли на 2%), інформує прес-служба регулятора.

 

«Сприятлива ситуація на зовнішніх ринках дозволила Національному банку і надалі купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не створюючи при цьому перешкод для зміцнення гривні.
 

Під час інтервенцій минулого місяця Національний банк купив 301,6 млн дол. США (з них 101 млн дол. США – за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу). Водночас, обсяг проданої за інтервенціями валюти становив 1,4 млн дол. США. Жодного аукціону з продажу валюти у червні не проводили, продаж валюти здійснювали шляхом інтервенцій за єдиним курсом для підтримки функціонування міжбанківського валютного ринку, тимчасово дезорганізованого через нещодавні кібератаки. Таким чином, обсяг чистої купівлі валюти Національним банком минулого місяця становив 300,2 млн дол. США.

У той же час, кошти з резервів використовували для здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті у сумі 5,8 млн дол. США.
 

Станом на 1 липня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку», – констатують в НБУ.

05.07.2017