Комітет ВРУ відмовився знімати недоторканність з Олеся Довгого.

 

Комітет з питань регламенту Верховної Ради не підтримав подання Генеральної прокуратури щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олеся Довгого, передає УНН.

 

Комітет дійшов висновку, що подання є недостатньо обґрунтованим.

 

«Подання містить суттєві недоліки в частині обґрунтування провини, а також у частині умислу щодо зловживання владою в інтересах третіх осіб. Також комітет ухвалює рішення скерувати голові ВР цей висновок щодо подання, а також пояснення народного депутата Олеся Довгого», – сказав голова комітету Павло Пинзеник.

 

Члени комітету одноголосно ухвалили рішення про недостатнє обґрунтування подання.

 

Подання базується на розслідуваннях махінацій із так званим житловим кооперативом. Кваліфікація справи – кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2. ст. 364 ККУ за фактом зловживання службовими особами Київської міської ради владою під час виконання владних повноважень всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб, внаслідок чого заподіяно тяжких наслідків інтересам держави в особі громади Києва.

 

Водночас керівник САП Назар Холодницький заявив, що слідство стосовно Олеся Довгого має завершитись до того, як сплинуть строки давнини притягнення до відповідальності.

 

«Ми будемо спрямовувати слідство і процесуальних керівників на те, щоб вкластися у строки, визначені КПК, у зв'язку з тим, що є строки давнини притягнення до кримінальної відповідальності, котрі є досить нетривалими... На розкачування часу немає... Ми сподіваємося, що ВР прийме рішення і все-таки дасть згоду органам слідства довести це провадження до логічного завершення», – зазначив Назар Холодницький.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнив, що термін притягнення Олеся Довгого до кримінальної відповідальності спливе 1 січня 2018 року.

 

Як повідомляв Z, учора комітет визнав необґрунтованим подання щодо Євгена Дейдея.

04.07.2017